Polovica menšej tekvice, 250 g mletého mäsa, 1/2 dl ryže, 1 vajce, 2 plátky taveného plátkového ementálu, soľ, čierne korenie, 3 zemiaky, trochu oleja, zelený petržlen na ozdobenie.
PostupTekvicu olúpeme, rozkrojíme na polovice po dĺžke a odstránime jadrá. Ryžu uvaríme, zmiešame s mletým mäsom, vajcom, štipkou soli a čiernym korením podľa chuti. Zemiaky očistíme a pokrájame na mesiačiky.
Do zapekacej nádoby dáme olej, vložíme naplnenú tekvicu a obložíme zemiakmi. Za občasného podlievania vodou pečieme pri 250ºC cca 40 minút. Skontrolujeme, na plnku dáme plátky syra a zapečieme ďalších cca 10 min.
Pred podávaním ozdobíme zeleným petržlenom.
1 komentár:
Na okraji taniera vpravo dole tá čierna škvrna, to nieje šváb! Jednoducho, kuchárka nemala poruke petržlenovú vňať, tak ju nahradila kôprom. Ale kôpor bol len z mrazničky, a celkom sa nerozmrazil, tak zostala taká hrčka. Ale i s kôprom je jedlo veľmi chutné!
Zverejnenie komentára