18 októbra 2008

Kysnutý koláč s kôprom a smotanou

Použité suroviny
Foto Olympus300 g múky, 30 g masla, 1/2 kocky droždia, trochu cukru, 1 žĺtok, trochu soli, 1 kelimok kyslej smotany, kôpor.

Postup
Do vlažného mlieka s trochou cukru rozdrobíme kvások a necháme vykysnúť. Múku, maslo a žĺtok rozmiešame a premiešame s kváskom. Necháme nakysnúť na teplom mieste.

Foto Nokia 6111Po vykysnutí z cesta vytvoríme tenšiu vrstvu na omastenom plechu (25 x 35 cm). Necháme podkysnúť, na cesto nalejeme smotanu rozmiešanú s kôprom a podľa chuti posolíme.
Pečieme pri teplote cca 200ºC.

Poznámka:

Foto vpravo hore Olymus - 6,0 Mpix, foto vľavo dole telefón Nokia6111 - 1,0 Mpix

Žiadne komentáre: