1kg polohrubej múky, 0,5l teplého mlieka, 1 kocka droždia, 1 prášok do pečiva, 3 dcl oleja, 3 polievkové lyžice cukru, 1 malá lyžička soli.
PostupPripravíme si kvások a necháme vykysnúť. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme kvások. Cesto zamiesime, rozdelíme na 8 bochníčkov. Pozor, cesto sa nedáva kysnúť! Každý zvlášť vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Naplníme plnkou, zrolujeme a vytvarujeme. Poukladáme na vymastený a pomúčený plech, potrieme vajíčkom a upečieme. Z cesta môžeme urobiť aj závin, ale vtedy ho rozdelíme iba na 4 bochníčky. Rožky môžeme urobiť aj na slano, naplniť syrom, pikantnou plnkou, ..., posypeme rascou alebo sezamom.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára